Etusivu  >  Paikkakunnat  >  Kuopio

Kuopion skruuvarit VUOSIKERTOMUS 2013


Edellisten vuosien lailla he järjestivät runsaasti tapahtumia ja osallistuivat moniin niin kotimaisiin kuin ulkomaisiinkin turnauksiin. Oman porukankin tapahtumia oli runsaasti. Helmikuussa oltiin viidettä kertaa itse järjestämällä "Korkean paikan leirillä" yhdessä Helsingin Suomalaisen Klubin skruuviveljien kanssa. Leirin komean palkintopokaalin otti vuodeksi haltuunsa Pellervo Erkkilä.


Gardan pelimiehet helmikuun 1.viikon helteessä.


Ei nyt aivan avantouintiakaan, muttei kesävettäkään.Huhtikuun lopulla matkustettiin kolmatta kertaa helsinkiläisten vuosittain organisoimaan Tallinna-turnaukseen, josta tuomisina oli vaatimattomasti ensimmäinen, toinen ja kolmas sija.Heinäkuussa neljä miestä matkusti nyt toisen kerran Hankoniemen-turnaukseen professori Jaakko Karvosen kesäresidenssiin viikonlopuksi hyvien pelikavereiden, hyvien pelien, juomien ja ruoan pariin.Syyskuussa oltiin isommalla 8-henkisellä joukkueella Mikkelin Klubin tällä kertaa järjestämiin YT-klubien virallisiin SM-kilpailuissa.


SM-pöydässä on hiljaista- toisin on maanantaisin.


Helsingin Suomalaisen Klubin menestynyt joukkue.


Kuopiolainen Mestari keskellä Mikkelin SN-kisoissa.Pitihän se kuva mestareista ottaa, kun toimittaja huoli vain tekstin.Junassa kotimatkalla juhlittiin Arto Tolvasen suomenmestaruutta ja ja Markku Koiviston neljättä sijaa sekä saatua joukkuekilpailuvoittoa. Kovin huonosti eivät menestyneet muutkaan kuopiolaiset. Ja jottei vuoden tiukka kilpailuohjelma tähän loppuisi lokakuun lopussa neljä miestä oli taas lyömässä korttia Helsingin Suomalaisen Klubin klassisessa Toro-turnauksessa! Menestys ei ollut odotetun kaltainen, mutta historiaa miltei tehtiin: Markun viime hetken poisjäänti klo 04 aamulla olisi aiheuttanut järjestäjille ylikäymättömiä vaikeuksia ja pahimmillaan kisat olisi jouduttu peruuttamaan! Neuvokkaat miehet junassa varasivat Räpälle lentolipun ja hälyttivät tämän korvaamaan pois jääneen pelaaja. "Ei minua ole koskaan niin paljon kehuttukaan", totesi sankaruutta osoittanut Räpä myöhemmin. Pian Toro-turnauksen jälkeen metsämiehiä lähti Etelä-Pohjanmaalle "Jänisskruuviin". Kutsu sinne oli käynyt Valkeakoskelta, mistä yllättäen oli löytynyt skruuvareita. Kiitos Juuso Waldenin, joka aikoinaan oli "taudin sinne tartuttanut".


Jänisskruuvin pelaajat palaamassa korttipöydän ääreen.


Kesäskruuvia Tahkolla elokuussa.Omia sisäisiä turnauksia oli lukuisia Kuopiossa ja ympäristössä, kaikki perinteisiä nekin. Pelattiin polsu-turnaus, jonka kolme parasta olivat Jyrki (250), Risto (170) jaMauri (160).

Alahovin "Yöttömän yön turnaus" Juhannusviikolla ja sen "mitalistit" olivat Markku (378), Jouko (112) ja Jyrki (94).

12 tunnin kesäskruuvi Sihvolan Penun vapaa-ajan asunnolla Tahkolla (kuva yllä). Tahkon parhaat olivat Markku (277), Risto (112) ja Juhani (86).

Vuosi huipentui Pikkujouluun, jonne saimme jälleen vieraan Helsingistä. Itse skruuvin "Gand Old Man" Pellervo Erkkilä oli matkustanut pelaamaan, syömään ja ilakoimaan kanssamme. Pellervo palasi Helsinkiin peliemme selvänä(?) voittajana.


Pikkujouluissa ollaan aina "herroiksi" ne 14-15 tuntia, joka juhlitaan - ja pelataan.


"Viattomien lasten skruuvit"

Viattomien lasten päivänä pelattiin perinteisesti Ravintola Kummisedän vintillä sellaisten lasten pelit.

Ravintolan auettua klo 15 aloitettiin. Joutuin piti pelata, sillä rouvat "mutterit" tulisivat illalla klo 20 yhteiselle päivälliselle.

Illan pistehait olivat: Markku 303, Arto 198 ja Penu 132.

Pelejä tärkeämpää oli kuitenkin päivällinen. Markun rooli oli laajoin liikkein kuvata rakkaan pelimme historiaa ja ennen kaikkea arvoa. Olihan paikalla peräti neljä ensikertalaista mutteria. Värikäs oli kertomus, mutta voimakas oli vaikutuskin. Herrat vilkuilivat syrjäsilmin armaitaan aatoksissaan ehkäpä että "ei sitä millekään tavan kortinlyönnille maanantaisin karatakkaan, vaan maailman vaikeimman, arkkiatrien ja jopa Mannerheimin pelin ääreen!" Eipä enää kyseltäisi aikaisin kotiin. Sanoma taisi ainakin osaan upota.Uusia pelaajia enemmän kuin koskaan aiemmin!

Pelaajamäärämme kasvoi loppuvuodesta merkittävästi, kun peräti viisi aloittelijaa istahti pelipöytään. Osa oli sitä ennen istunut Skruuvi Akatemiassakin parina iltana. Uusista pelaajista kolme on syventynyt peliin useampina loppuvuoden iltoina. Heidän uskomme "jääneen koukkuun". Haaveemme kolmesta pöydästä iltapeleissä ja kahdesta päivällä ei enää ole utopiaa.