Etusivu  >  Tapahtumat  >  Garda 2014

Garda 2014


Vuoden 2014 korkean paikan leirille osallistui 14 pelaajaa - kahdeksan Kuopiosta ja kuusi Helsingistä. Majoituimme jälleen Salon kaupungin Antiche Rive Apartments -hotelliin, missä jokaisessa huoneessa on erillinen makuutila/huone ja hyvin toimiva keittiö ja olohuone. Hotelli avataan talvikautena vain tälle viikolle suomalaisia skruuvareita varten.

Päivittäinen aikataulu noudatti perinteistä hyvin toimivaa rakennetta. Kavereille tarjotun aamiaisen jälkeen osa pelaajista lähti vuorenrinteille hiomaan huippukuntoa ennen Gardassa uimista kun osa aloitti käytännön peliharjoittelut. Viimeistään puolen päivän aikaan kokoonnuttiin terassikahville jatkamaan pelejä ennen lounasta. Iltapäivät pelattiin ahkerasti ja joko Samulin tai Maurin tarjoamien fantastisten ruokien tai ulkona nautitun illallisen jälkeen pelejä jatkettiin vaihdellen aamuyhteen tai -neljään. Lopulta selvisi viikon voittaja kaikkien pelattujen sitsien yhteistuloksista.

KILPAILUT

Tänä vuonna Gardalla pelattiin kaikkiaan kolme erillistä turnausta: Garda Cup, Brikkakisa ja Gardaviikko-kilpailu. Garda Cup oli tuloksissa tiukin ja Brikkakisassa pelattiin virallisten pelien ainoa 7 grandia.

Garda Cupissa pelattiin alkuerät, välierät niin, että kullakin kierroksella pelattiin täydelliset 2+2 sitsit aloittaen pistelasku nollasta. Alkuerien kolmen pöydän pelaajista kaksi parasta sekä parhaat kolmoset jatkoivat välieriin. Välierien molempien pöytien kaksi parasta pelaajaa etenivät finaaliin. Finaalin ensi sitsissä pari Karvonen-Erkkilä sai +67 pistettä kun vastassa oli pari Holttinen-Hallman. Toisessa sitsissä Karvonen-Hallman sai +15 pistettä.

Kolmas sitsi ja vasta sen viimeinen jako ratkaisi palkintosijat. Tämän sitsin alkupeleissä Erkkilä-Hallman saavuttivat 6 maalattua ylitikillä ja 5 maalattua kahdella ylitikillä. Kun he hävisivät ensimmäisen kotkan passimisäärin 5 pisteellä, oli pistetilanne ennen finaalin viimeistä jakoa seuraava: Erkkilä 134, Hallman 30, Karvonen 0 ja Holttinen -164. Näin ollen Karvonen tarvitsi tuosta jaosta vähintään 15 pistettä tullakseen tasoihin Hallmanin kanssa. Viimeinen jako eteni passimisääriksi ja tuloksena parille Karvonen-Holttinen peräti +36 pistettä eli Karvonen ohitti Hallmanin ja tuli hopealle.

Kolmen kierroksen eli 36 jaon pelaamiseen meni uskomattomasti aikaa: kun pelit alkoivat klo 15, niin finaali päättyi vasta klo 04! Garda Cupin lopputilanteeksi ratkesi:

 • 1. Pellervo Erkkilä
 • 2. Jaakko Karvonen
 • 3. Risto Hallman
 • 4. Klaus Holttinen
 • Brikkakisaan osallistui 12 pelaajaa kunkin pelatessa jokaisen parina jakokoneella ohjelmoidut 1+1 jaon sitsit eli kukin pelasi 22 jakoa. Gardalle otettiin mukaan vain yhdet brikat ajatuksena, että pelatut kortit kyetään palauttamaan alkuperäiseen järjestykseen jakojen välillä. Tähän menikin pelinjohtajan aika ensimmäisten kolmen tunnin aikana varsin tiiviisti. Aikataulussa kuitenkin pysyttiin niin, että koko turneesen kului vain viisi tuntia ja ehdimme loistoillalliselle Anticha Trattoria alle Roseen via Gasparo da Salon varrelle hyvissä ajoin. Tahti oli siis nopeutunut ratkaisevasti edellisen päivän Garda Cupista.

  Ajantasainen pistetilanne oli saatavilla koko turnauksen ajan, mutta oli huomattava, että eri pelaajat olivat pelanneet eri jakonumeroita kunnes loppua kohden nämä erot lähenivät identiteettiä. Kisa oli jälleen huomattavan jännittävä kun ennen kahta viimeistä sitsiä sijojen 2 - 4 välinen piste-ero oli vain 5 pistettä. Oheen on kirjattuna viimeisen sitsin alkupelien jako, jossa pari Tolvanen-Koivisto pelasi 7 grandia onnistuneesti.

  Kolmessa pöydässä Etelä otti keskikortit, mutta peli eteni eri lailla. Koivisto antoi yli hertat ja ristin sekaisin, josta Tolvanen havaitsi, että tarvitaan yhteyskortti etelästä pohjoiseen ja antoi Koivistolle pienen ristin ja maalasi 7 grandia. Peli oli selkeä läpipeli onnistuneiden vaihtojen ja informaation ansiosta.

  Toisessa pöydässä etelä antoi samat hertat ja ristin yli, mutta ei laittanut kortteja sekaisin. Tästä Pohjoinen ajatteli Etelällä olevan jäljellä ristiä, eikä pitänyt tarpeellisena palauttaa pikkuristiä, antoi Etelälle ♦A:n ja maalasi 6 grandia. Tässä pöydässä Itä jopa koputti ilman mitään edellytyksiä ja aloitti ♠Q:lla. Etelä sai omat patansa ja ruutunsa, muttei päässyt kiinni Pohjoiseen ja tuloksena kaksi pietiä. Ristiyhteydellä tulos olisi ollut ylitikki ja loistava pistekertymä!

  Kolmannessa pöydässä peli eteni Pohjoisen tarjoukseen 6 herttaa, mikä meni ylitikillä läpi.

  Brikkakisan lopputilanteeksi ratkesi:

 • 1. Markku Koivisto +266
 • 2. Arto Tolvanen +147
 • 3. Pellervo Erkkilä +98
 • Gardaviikko-kilpailuun laskettiin mukaan kaikki Salon kaupungissa olon aikana pelatut sitsit kunkin pelaajan koettaessa pelata tasapuolisesti jokaisen kanssa. Raakapisteiden loppusumma oli se, mikä ratkaisi lopullisen sijoituksen. Ahkerimmin pelasi Jaakko (68 sitsiä) seuraavien ollessa Olli, Mauri, Tapio, Arto ja Pellervo (57, 54, 53, 51 ja 49 sitsiä). Kun lasketaan voitettujen sitsien osuus pelatuista sitseistä, parhaaksi nousi Pellervo (69 %) seuraavien ollessa Jaakko, Jouko, Markku, Samuli ja Olli (60, 59, 59, 51 ja 51 %).

  Kokonaiskilpailun voitti Pellervo Erkkilä omalla tuhatluvullaan (1415 pistettä). Toiseksi viikon turnauksessa tuli Jaakko Karvonen (742 pistettä) ja kolmanneksi Koivisto (367 pistettä).

  Gardaviikko-kilpailun lopputulokset ovat seuraavat:

 • 1. Pellervo Erkkilä +1415
 • 2. Jaakko Karvonen +742
 • 3. Markku Koivisto +367
 • 4. Jyrki Laukkanen +241
 • 5. Olli Meretoja +88
 • 6. Jouko Hyvönen -18
 • 7. Arto Tolvanen -50
 • 8. Klaus Holttinen -215
 • 9. Reijo Ahkiola -209
 • 10. Kari Pylkkänen -258
 • 11. Samuli Remes -355
 • 12. Mauri Tarvainen -394
 • 13. Tapio Lahkela -571
 • 14. Risto Hallman -793
 • Kaikki pelaajat loivat mahtavan tunnelman kuhunkin kisaan ja koko viikon aikaisin nautinnollisiin peli- ja muihin tapahtumiin. Mieliin painuvaa oli erityisesti Sampan ja Maurin valmistamat ja tarjoamat aivan fantastiset illalliset!

  Lämpimät onnittelut kaikille voittajille ja suurkiitos kaikille osallistujille. Ensi vuodeksi hotelli varattiin samalle helmikuun viikolle.  Gardan skruuvarit lounastauolla nauttimassa italian herkuista ja korttien lumosta.
  Vaelluspeliä vuorilla maisemista huumaantuneina.